2014. szeptember 6., szombat

Hogy ne legyen sablonos

Drága Olvasók!
Most egy kis segítséget szeretnék nektek nyújtani, hogy ne essetek a sablonos írás hibájába. A sablonos sztorik unalmasak, kevesen olvassák, DE ha jó a fogalmazásod, egy ilyen blog is lehet szerethető. Viszont ha megvan hozzá a fantáziád, inkább próbálj egyedit alkotni, hogy az olvasóidnak legyen miért izgulniuk, és ne tudják előre, hogy éppen mi fog történni. Ez a bejegyzés most legfőképp fanfictionökre vonatkozik. Remélem, hogy hasznotokra válik, és megfogadjátok a tanácsaimat. Sose késő valami csavart tenni bele, ha már sablonosan elkezdted a történetet. Hadd, hogy szárnyaljon a fantáziád!
Ui.: A One Direction fanfictionöket veszem alapul, mivel abból van a legtöbb.

A főszereplő eleinte utálja a bandát, de végül az egyik taggal egymásra találnak
Azt hiszem, ez a leggyakoribb. A lány nem szereti a bandát, de a húga vagy a barátnője elrángatja őt egy koncertre, ahol aztán belenéz az egyik tag szemébe, és bumm! Máris beleszeret. Általában próbálja tagadni az érzéseit, de végül megtörik, és boldogan élnek együtt, amíg meg nem halnak.

A főszereplő az egyik tag rokona, és beleszeret egy másik tagba
Nem nehéz kitalálni, hogy mi lesz azután, hogy a főszereplő a tesójával/unokatesójával (a 1D egyik tagjával) elmegy turnézni, aztán egy másik taggal elég jól kijönnek. A rokon tag általában először kiakad kapcsolatukon, de végül megbékél, én mindenki boldog.

Az egyik tag a főszereplőt leöntötte Starbucksos kávéval, aztán felhívja magához, hogy adjon neki pólót
Régebben találkoztam csak ilyennel. Általában Harryvel összefut, egymásba ütköznek, a lány pólójára ömlik a kávé, aztán Harry felhívja őt a lakásába, és kölcsön adj egy pólót. Aztán még rengetegszer véletlenül összefutnak, végül összejönnek, és boldogan élnek.

A főszereplőnek el kell játszania az egyik tag barátnőjét
Felkérik a lányt, hogy játssza el a barátnőt, de a srác eleinte bunkó vele, végül kiderül, hogy egymásba szerettek. Néha a rajongók haragjával is meg kell küzdeniük, de végül minden megoldódik.

A főszereplő lehetőséget kap, hogy találkozzon velük
Nem annyira gyakori, de egyáltalán nem egyedi. A főszereplő valamilyen módon eltölthet a bandával egy napot, ezalatt megkedvelik egymást, és másnap már együtt is vannak. Ha már egy ilyen blogot írsz, legalább legyen benne valami izgalmas, és ne jöjjenek össze rögtön.

A tagok vámpírok
Szerintem már ez is sablonos. A főszereplő vére különleges, az egyik tagnak meg kell őt ölnie, vagy valami hasonló, de közben egymásba szeretnek. Néha a lány is átváltozik vámpírrá, hogy örökre együtt lehessenek.

És még egy pár apró tanács, akármilyen blogod van:
  • Ne siesd el a dolgokat, de ne is húzd nagyon sokáig, az úgy unalmas!
  • Fogalmazz részletesen, és mielőtt közzéteszel egy fejezetet, ellenőrizd át, és javítsd ki a hibákat!
  • Próbálj belecsempészni minél több izgalmat!
  • És a legfontosabb: csak akkor írj, ha te is élvezed, különben nem leszel képes jól írni!
Ha ezeket a szempontokat szem előtt tartjátok, sikeres blogotok lehet. További szép estét! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése